Kino Victoria Film & Spiseri

Les mer
Dypet

Dypet

Premiere: 12. april 1 t. 35 min. Drama 11 år Tekstet

En utrolig og dramatisk overlevelsesfortelling

Henter stemmer...

PUBLIKUM MENER:

0 / 10
Snitt av 0 stemmer

OM FILMEN:

Basert på en sann historie er Dypet en utrolig overlevelsesberetning om en fisker som på mirakuløst vis overlever et skipsforlis. I over seks timer svømmer han i iskaldt hav utenfor Island, for deretter å ta seg barbeint over et vulkanlandskap i flere timer før han finner hjelp. Filmen forteller om den dramatiske hendelsen og om fiskeren som på utrolig vis og med en overmenneskelig vilje klarer det ingen andre klarer. Han ender opp som en nasjonalhelt, men også som et uforklarlig vitenskapelig fenomen.

 

I Norge er regissør Baltasar Kormákur mest kjent for filmen 101 Reykjavik (2000). Kormákur spilte inn Dypet i 2010 men måtte avbryte etterarbeidet av den for å jobbe med Hollywoodfilmen Contraband med Mark Wahlberg i hovedrollen som hadde premiere i 2012. For tiden arbeider Kormákur med filmen 2 Guns med Mark Wahlberg og Denzel Washington i hovedrollene. Dypet ble nominert til Oscar-komiteens shortlist før jul, og er tatt ut hovedkonkurransen under Göteborg International Filmfestival.

"Se Dypet på kino"
Natt&Dag

"En mesterlig blanding av lyd og vrede"
Screen Daily

"Det er slike filmer som gjør at festivaler som TIFF eksisterer".
The Globe and Mail

"En dramatisk thriller med imponerende realistiske sjø-scener som kan måle seg med James Cameron og Wolfgang Petersens filmer".
THR

 

Diskuter filmen

FILMFAKTA:

ORIGINALTITTEL:
Djupid
REGI:
Baltasar Kormákur
MEDVIRKENDE:
Ólafur Darri Ólafsson, Jóhann G. Jóhansson, Þröstur Leó Gunnarsson, Bjõrn Thors, Stefán Hallur Atefánsson, Walter Geir Grímsson, Gudjón Pedersen, Þorbjörg Helga Þorgilsdóttir, Theodór Júlíusson, María Sigurdardóttir
NASJONALITET:
Island / Norge
SPRÅK:
Islandsk
ALDERSGRENSE:
11 år
EGNETHET:
Ungdom / Voksen
BEGRUNNELSE:
Denne filmen skildrer et dramatisk forlis som kan virke urovekkende på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.
Til toppen
Denne siden krever at JavaScript er slått på!
Du benytter en gammel versjon av nettleseren. Nettsiden vil kun fungere optimalt hvis du oppdaterer til en nyere versjon.