Kino Victoria Film & Spiseri

Les mer
Iron Sky

Iron Sky

Premiere: 4. april 1 t. 33 min. Sci-Fi / Sort komedie 11 år

We come in peace!

Henter stemmer...

PUBLIKUM MENER:

0 / 10
Snitt av 0 stemmer

OM FILMEN:

I løpet av andre verdenskrig gjør det tredje rikets vitenskapsmenn et teknologisk gjennombrudd som gjør dem i stand til å rømme fra jorden etter nederlaget i 1945. Fra en hemmelig base i Antarktis tok de første nazi-romskipene av for å grunnlegge militærbasen ''Schwarze Sonne'' på baksiden av månen.

Basens formål var å bygge en sterk invasjonsflåte for så å returnere og ta verdensherredømme. I løpet av 70 år i skjul konstruerer de et gigantisk fort med en enorm armada av UFO'er.

I løpet av andre verdenskrig gjør det tredje rikets vitenskapsmenn et teknologisk gjennombrudd som gjør dem i stand til å rømme fra jorden etter nederlaget i 1945. Fra en hemmelig base i Antarktis tok de første nazi-romskipene av for å grunnlegge militærbasen ''Schwarze Sonne'' på baksiden av månen. Basens formål var å bygge en sterk invasjonsflåte for så å returnere og ta verdensherredømme. I løpet av 70 år i skjul konstruerer de et gigantisk fort med en enorm armada av UFO'er.

2018: Den første amerikanske månelandingen siden 70-tallet finner sted. Når den amerikanske astronauten James Washington lander litt for nært den nazistiske militærbasen på månen, innser the Moon Führer at tiden er inne for å dra tilbake til jorden og ta verdensherredømme. Astronauten hevder at månelandingen kun er et PR-stunt fra USA's President, men nazistene er overbevist om at han er en spion som rekogniserer før et angrep fra jordens militærstyrker.
Det 4. riket må handle, og verden går sakte mot sin undergang.

''Iron Sky'' er en svart sci-fi komedie. Filmen er en Finsk-Tysk-Australsk co-produksjon, og det som virkelig gjør filmproduksjonen spesiell er det brede samarbeidet med fans og sosiale nettverk. Filmprosjektets fans har alle inspirert med ideer og innhold til filmen gjennom plattformen ''wreckamovie'' og såkalt ''crowdfunding''. En million euro av det samlede budsjettet kommer fra fans. I tillegg til enten ren investering, eller kjøp av forskjellige merchandise har fans over hele verden bidratt med alt fra design, markedsføringsråd, location spoting og alt annet man vanligvis har en produksjonsstab til å gjøre.

Diskuter filmen

FILMFAKTA:

ORIGINALTITTEL:
Iron Sky
REGI:
Timo Vuorensola
MEDVIRKENDE:
Julia Dietze, Götz Otto, Christopher Kirby, Tilo Prückner, Udo Kier, Peta Sergeant, Stephanie Paul
NASJONALITET:
Australia / Finland / Tyskland
ALDERSGRENSE:
11 år
EGNETHET:
Ungdom/voksen
BEGRUNNELSE:
Denne filmen inneholder enkelte voldsskildringer, men disse finner sted innenfor en humoristisk og ikke realistisk ramme. Filmen får derfor 11-årsgrense.
Til toppen
Denne siden krever at JavaScript er slått på!
Du benytter en gammel versjon av nettleseren. Nettsiden vil kun fungere optimalt hvis du oppdaterer til en nyere versjon.